Domáci vanilkový puding

Puding sa dá uvariť aj bez prášku z balíčku "puding" ?! Dá, a trvá to zbruba rovnako dlho. Pre bezlátozovcov je možné uvariť aj zo sójového mliečka.



Potrebujeme:

mlieko

1 l
cukor 3 PL
múka 2 PL
vajcia 2
vanilka 1 lusk
tvaroh 120 g
piškót/ kexík/ ovocie


Mlieko som si rozdelila na 3/4 a 1/4. Pre zjednodušenie som použila liter mlieka. 3/4 mlieka s cukrom a vanilkou som si dala variť. Akosi som sa pozabudla a varila som mlieko na priamom ohni, nie nad parou. A čuduj sa svete, nič sa nestalo, nič neprihorelo. Bielka som vyšlahala na sneh a žĺtka som vyšľahala s 1/4 mlieka a múkou. Do 5 misiek som si nasypala domáce piškótky, ktoré sa schovávali v mrazničke ešte od minule a kúsky banánu. Pokusne som do vareného mlieka primiešala tvaroh. Keď mlieko začalo peniť, priliala som žĺtkový maglajz a zas som nechala zovrieť. Nakoniec som vmiešala sneh. To bol boj, nakoľko ten sneh akosi ´pláva´ na hladine a nie a nie sa prepojiť s mliekom. Ešte som nechala trochu prevrieť, aby som mala čisté svedomie, že nepodávam surové vajcia a šup do misiek. Tak, domáci puding je na svete.