Červená kari šošovica

červená šošovica - strukovina, ktorá sa rýchlo uvarí a nenafukuje .... zázrak


Potrebujeme: 
červená šošovica 3 PL na osobu
pretlak 1-2 deci
kari
červená paprika
3 čl
2 čl
cibuľka
bobkový list
čili
soľ


Podľa pôvodného receptu som varila v jednom hrnci šošovicu s bobkáčom a v druhom hrnci som na olivovom oleji orestovala na cibuľke paradajkový pretlak (priznávam sa, nechcelo sa mi blanšírovať, lúpať a mixovať skutočné rajčiny). Do pretlaku som pridala červenú papriku, kari korenie, soľ a aj uvarenú šošovicu. Bobkové listy som vylovila, lebo neznášam, keď sa počas jedenia motajú popod zuby. Pridala som trošku domácej čili salsy, nech to má orientálny šmrnc. Ja som papala iba tak, s domácim čerstvým chlebíkom. Chlapovi som prihodila aj párok, nech má trochu mäsovejší pocit. Nabudúce sa ale nebudem prplať s dvoma hrncami a spravím to hneď všetko dokopy. Lebo jednohrncové recepty sú moje lásky.

Bulgur so zeleninou a fetou

Ďalší recept v mojej najlepšej kategórii "čo dom dal do jedného hrnca" ...


Potrebujeme: 
bulgur 3/4 šálky
mrazený špenát balíček
kukurica
olivy
paprika
feta
cesnak
olivový olej
soľ
kurací vývar


Na olivovom oleji som opražila roztlačený cesnak. Pridala som balíček špenátu a bulgur a osolila som. Na chuť a zriedenie som pridala kurací vývar. Keď bulgur zmäkkol, pridala som kukuricu, olivy, papriku a ešte som podusila, aby sa chute spojili. Po dovarení som zamiešala kocky fety. A je to! Zeleninku som dávala akú som doma našla. V menšom hrnci sa synchrónne varila neslaná verzia pre našu princezničku.